Jag har inte ätit bakad potatis på år och dagar och det här kommer jag att ha med i min matlåda någon dag. Det är ju hur smidigt som helst. Och gott. När vi kom hem i lördags, så där lagom hungriga, så gjorde jag en bakad potatis med bacon men baconet måste ha varit übersalt för jag drack, drack och drack hela kvällen. Jisses! Det kändes som om det inte fanns någon kran som kunde dränka min törst. Vill du ha en helt vegetarisk rätt så skippar du baconet. Och har du inte bacon så går det precis lika bra med finstrimlad korv av något slag.
2 portioner
Ingredienser:
- 2 bakpotaisar
- 1 rödlök
- 1 paket bacon
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 dl ifraiche
- 2 msk ajvar
- salt
- peppar
- olivolja
Arbetsbeskrivning:
Tvätta potatisen och skär ett kryss i den. Lägg i ugnsform. Häll på olivolja och salta och peppra. Sätt in formen i 200 grader i 50-60 minuter.
Hacka rödlöken och skiva baconet. Bryn det så baconet får fin färg. Riv blomkålshuvudet och lägg i stekpannan. Bryn cirka åtta minuter. Lägg fräset i en skål och blanda i ifraiche och ajvar. Smaka av med kryddor.
Serveras tillsammans med den bakade potatisen.