Blogg

Välkommen till Nicklas Kokbok som är mycket mer än en mjölkfri kokbok.

Vi bloggar också om mjölkfritt produktsortiment, skönhet, renovering, inspiration och resor. Kort sagt, det är en chokladask – en mix av livets goda.

Lax med citronsås och spetskål

Lax med citronsås och spetskål

Vårt körsbärsträd bågnar över av saftiga, röda körsbär, så eftermiddagen har jag och äkta hälften tillbringat uppe i vårt fina körsbärsträd. Det är säkert 3-4 år sedan vi sist lyckades in pricka in att plocka bären i rätt tid, tidigare år hann fåglarna före. Nu har vi...

Fläskastek

Fläskastek

För flera år sedan så var fläsk(a)stek med potatis, morötter, gräddsås och gele vår söndagsmiddag. Vi köpte fläskastek i butik och biten fanns med både svål och ben. Biten kryddades med salt och peppar, fick steka till fin grillyta och sedan stekte vi vidare med lök,...

Taboulleh med riven blomkål – gott till grillat

Taboulleh med riven blomkål – gott till grillat

Hej alla! Det var ett tag sedan jag kikade in här, men ni vet hur det är – dagarna smälter ihop till veckor som bara flyger iväg. Jag har försökt sakta ned lite och verkligen njuta av nuet. Kanske har det något att göra med att jag blivit mormor 🙂 Jag tränar...

Välkommen till världen

Välkommen till världen

Välkommen till familjen: En liten flicka har anlänt! Den 20:e april klockan 17:45 blev vi mormor och morfar till en bedårande liten tjej. Hon kom in i världen med en längd på 51 cm och en vikt på 3664 gram, och vi kan inte vara lyckligare! Hon blir nummer elva i ledet...

Cowboysoppa en regnig kväll

Cowboysoppa en regnig kväll

Det är fredag igen. Imorgon är det äkta hälftens födelsedag, och vi har planerat att fira med ett besök på en mysig vinbar i Lund - kanske blir det Kyrkogatan fem. Därefter ska vi möta upp dottern och hennes sambo för att avsluta kvällen på någon mysig restaurang. Det...

Påsken 2024

Påsken 2024

Glad Påsk på er alla! Jag hoppas att ni har haft en underbar helg fylld med glädje och god mat. Jag måste erkänna att jag har haft fullt upp den senaste tiden med mitt nya jobb, och jag har helt glömt att dela med mig av mina mjölkfria påskrecept. Men jag hoppas att...

Påskägg och spagetti med köttfärssås

Påskägg och spagetti med köttfärssås

Detta inlägg innehåller reklam och är i samarbete med min egen webbutik Ishokuju. Jag har sedan min hälsoboost startade undvikit kolhydrater men har i veckan haft sådana cravings efter spagetti så ikväll blir det spagetti med köttfärssås. I eftermiddags skickade jag...

Helstekt fläskkarré med smak av ingefära och dragon

Helstekt fläskkarré med smak av ingefära och dragon

Så är vi mitt i veckan och dagarna försvinner i en rasande fart. Håller på att planera lite inför påsken och igår, efter jobb, åkte jag och handlade stora, fina påskägg. Hemtex har 50% rabatt på sitt påskpynt så passa på att fynda. När vi fredagshandlade i förra...

59+, arbetslös, starta ny karriär. Går det ihop?

59+, arbetslös, starta ny karriär. Går det ihop?

Nicklas Kokbok är ju inte bara en receptblogg utan den följer mig (och nu även Nicklas och Sofia). Livet går upp och ned och jag vill dela med mig av vad jag lärde mig efter att att ha blivit uppsagd vid 59+ och ha sökt över 50 jobb. Tro mig, för två månader sedan var...

Stekt torsk med spetskålsgratäng

Stekt torsk med spetskålsgratäng

Stekt torsk med spetskålgratäng är riktig comfort food för mig och som ger mig all den protein jag behöver när jag varit och tränat. Jag brukar mest äta fisk till lunch och torsk är en stor favorit. Enda nackdelen är att torsk är så dyrt men jag passar på att tugga...

Banchan: en smakrik resa genom koreansk matkultur

Banchan: en smakrik resa genom koreansk matkultur

Banchan är en traditionell del av koreansk matkultur och refererar till olika sidorätter som serveras tillsammans med huvudrätten. Dessa sidorätter kan variera i antal och typ - beroende på måltid - men vanligtvis serveras flera små rätter samtidigt för att ge en...

Arkiv