Dillkött är en av dessa rätter som vi åt rätt ofta när jag var barn men som sedan har fallit i glömska. Som med kokt kyckling i currysås. Fördelen med att vara så många som vi är i personalmatsalen är att i alla fall jag får sådan inspiration av att titta vad andra har med sig i sin matlåda. Ni vet uttrycket att gräset alltid är grönare på andra sidan… På  mitt förra jobb satt vi tjejer oftast vid ett bord och killarna vid ett annat och variationerna blev inte så stora då många mest åt sallad.Här sitter vi mixade och det är en salig blandning av traditionell svensk husmanskost och asiatiskt. Jag får sådana kickar av allas matlådor och blir så inspirerad att ta mig hemåt och damma av ett par gamla recept. Som med alla grytor så smakar den allra, allra bäst dagen därpå. Och låter man som jag köttet koka extra länge så smälter det i munnen. Mums!

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g nötbog
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 6 dl vatten
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 förpackning dill
  • ½ msk ättika
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl Planti Creamy Cooking
  • 2-3 tsk maizena

Arbetsbeskrivning:
Dela köttet i ca 2 cm bitar. Bryn det i mjölkfritt margarin. Slå på vattnet så att det täcker köttet. Koka upp och skumma av.

Dela morötter och lök i mindre bitar. Lägg ner det, sat, vitpepparkorn och buljongtärning i grytan. Låt koka sakta cirka 1-1½ timme tills köttet är mört. Jag gillar att äta riktigt mört kött, så jag kokar oftast mina köttgrytor i minst två timmar – men avgör själv vad du tycker är bäst.

Tillsätt hackad dill, ättika, socker och Creamy Cooking i köttgrytan och red av med lite maizena utrört i lite vatten.

Servera med potatis (kokt eller i mitt fall råstekt) och haricot verts.