Du behöver inte ha kokt potatis till den här rätten, utan det går bra med en grönsallad.
Ingredienser
- 1 stor kålrot
- 4 polkarödbetor
- 1 kruka färsk timjan
- 700 g fläskfilé (eller ytterfilé)
- mjölkfritt margarin
- salt
- pepparmix
Såsen:
- 2 dl vatten
- 2 dl Creamy cooking el imat
- 1 stor näve hackad timjan
- 1 msk scharlottenlökfond
- 1 msk ljus senap
- 1 tsk soja
- 1 tsk vinbärsgelé
- 1 msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten
Skär kålroten i stavar och polkarödbetor i slantar och koka dem mjuka i ca 5 minuter. Bryn dem hastigt i mjölkfritt margarin. Salta och peppra och lägg i en form.
Krydda köttet och bryn det så det får fin färg. Lägg köttet kålrötterna och sätt in i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Låt köttet vila ett par minuter innan du skär upp det.
Koka upp alla ingredienserna till såsen och rör i potatismjöl. Sjud på svag värme ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Trackbacks/Pingbacks