Du behöver inte ha kokt potatis till den här rätten, utan det går bra med en grönsallad.

Filépåenbäddavkålrötter

Ingredienser

  • 1 stor kålrot
  • 4 polkarödbetor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 700 g fläskfilé (eller ytterfilé)
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • pepparmix

Såsen:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl Creamy cooking el imat
  • 1 stor näve hackad timjan
  • 1 msk scharlottenlökfond
  • 1 msk ljus senap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • 1 msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten

Skär kålroten i stavar  och polkarödbetor i slantar och koka dem mjuka i ca 5 minuter. Bryn dem hastigt i mjölkfritt margarin. Salta och peppra och lägg i en form.

Krydda köttet och bryn det så det får fin färg. Lägg köttet kålrötterna och sätt in i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Låt köttet vila ett par minuter innan du skär upp det.

Koka upp alla ingredienserna till såsen och rör i potatismjöl. Sjud på svag värme ett par minuter och smaka av med salt och peppar.