beijing8

Jag var inne på Systembolaget för att hämta lite beställda varor och jag brukar passa på att kika runt på deras alkoholfria sortiment eftersom det finns så många som av olika anledningar väljer just ett alkoholfritt alternativ. Jag fastnade för en liten flaska som till utseendet påminner om en mjölkflaska och det var – hör och häpna – ett ekologiskt te från Beijing 8.

Bejing 8 är restaurangkedja för långsam snabbmat och har restauranger på ett antal ställen i Sverige – men jag saknar restaurang i Skåne…. Kommer dock att besöka Göteborg om ett par veckor så ett restaurangbesök är inplanerat. Ser jag fram emot 🙂

Deras isteer är gjorda på ekologiskt te från Kina och är naturligt smaksatta och omsorgsfullt sötade med ekologiskt socker. Det finns fem smaker; mango-citrus, persika-oolong, äpple-ingefära, fläder-ingefära och citrongräs-chili.

Systembolaget hade endast en variant hemma och det var mango-citrus som var läskande god. Pris för en flaska är 23,00 och du kan läsa mer om produkten här.