Nespresso vill inspirera och utbilda i hur man gör kaffe med nya mjölkvarianter som bas. Jag kan inte mer än utbrista – äntligen!! Äntligen finns någon som har förstått konceptet och som vill underlätta för oss som är fodoämnesallergiker. Jag äger själv en Tassimo och har tjatat på dem att ta fram alternativkapslingar till oss som är allergiker men det har inte gått hem, så nu blir det till att investera i en Nespresso istället.

Nespresso har förstått konceptet. Tummen upp för dom!

nespresso

Tillsammans med Matte Carlson, en av Sveriges främsta baristor, har Nespresso tagit fram kafferecept gjorda på fyra alternativa mjölkdrycker: havre, cashew, soja och hasselnöts- och risdryck – kombinerade med de bäst passande kaffesorterna i sitt breda sortiment. Recepten passar för sommarens varma dagar, till vardagsfrukosten, efter träningen eller som en lyxig kaffedessert efter helgmiddagen.

I samband med detta lanserar Nespresso Lattissima Touch – en lyxigare kaffemaskin med mjölkskummare som genom en enda enkel knapptryckning gör den perfekta cappuccinon, macchiaton eller latten. Eller varför inte något av recepten på en ny mjölkvariant?

Maskinen är en uppgradering av nuvarande Lattissima+ och erbjuder funktioner för att göra ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato eller enbart skumma mjölk. Skummets tjocklek kan också regleras manuellt efter tycke för att ge den bästa kaffeupplevelsen. Lattissima Touch finns i färgerna Glam White, Glam Red och Black.