Jag har fått ett pressutskick från hittabox och kökets box och jag måste få tipsa om två av mina  absoluta favoriter från septemberboxen. För att det inte ska bli några missförstånd så vill jag förtydliga att mitt inlägg inte innehåller betalda reklamlänkar, jag får inte heller någon ersättning för det jag skriver – utan det är bara två helt nya produkter som jag vill tipsa om.

I lådan fanns (bland mycket annat) två stycken påsar te från Tea Forte och bara genom att hålla i förpackningen så kunde man ana att det här var inte ett vanligt te – utan en lyxig blandning. Jag dricker oftast te på morgonen (när jag jobbar – på helgerna blir det kaffe) och te är den absolut bästa drycken när jag är frusen. Finns det något bättre än att krypa upp i soffan med en spännande bok och en kopp te?

Tepåsen var så söt att jag knappt ville använda den. Jag bryggde en kopp och testade ett vitt te som heter white ginger pear. Jösses vad gott det var. Kan man skriva att något är ruggigt gott? För det var det!

Aromen av päron och ingefära omhuldade koppen och jag satt en bra stund och bara sniffade på teet innan jag sakta började sippa mig igenom den goda drycken. Jag njöt av varenda klunk och kände värmen sprida sig i kroppen. I morse testade jag min andra provpåse, ett svart te som också hade en fantastisk arom.

Tea Forte är helt klart ett te som i alla fall inte jag kommer att glömma smaken av och jag kommer att skicka iväg en beställning. Är du själv sugen att testa detta te så hittar du det på den här sidan . En burk kostar 139 kronor och den räcker till 50 koppar. Jag kommer också att investera i en makalöst söt tesil (kostar 129 kronor). Den väcker ett rejält ha-begär hos mig… Butiken har så många tesorter och visst låter hazelnut truffle helt magiskt? Kanske ett tidigt julklappstips till någon som älskar te?

Min andra nya favorit är Steel Cut Oats från Axa. Inte helt otippat egentligen eftersom jag äter havregrynsgröt var morgon.

Steel cut oats ger en fylligare havregröt och havregrynen valsas inte till gryn utan havrekärnorna klipps istället – därav namet steel cut oats. Det finfina med den här gröten är att den ger ett helt annat tuggmotstånd samtidigt som gröten blir grövre och fylligare. Jag använde bara vatten när jag kokade gröten och inte vatten/mjölk som receptet visade. Jag vet inte om det berodde på gröten eller på mindre aptit i morse, men jag fick inte ned min vanliga portion gröt utan lämnade en tredjedel.

Jag gillade verkligen känslan att få tugga gröten och produkten får tummen upp av mig. Ett paket på 550 gram kostar cirka 25 kronor.