Eller som Dania säger på sitt modersmål tyska; Rouladen mit Rotkohl und Knödel. ”Våra” utbytesungdomar brukar få i uppgift att laga och servera en måltid som de äter i sitt hemland och Dania bjöd på på saftiga rullader, rödkål och knödel. Köttet görs med fördel dagen innan det ska serveras – allt för att smakerna ska hinna binda sig med varandra. Recept på knödel kommer en annan gång – vi fick nämligen en färdig variant som bara var att värma i vatten.
4 portioner
Ingredienser:
- 8 st lövbiffar
- 8 st lökar, strimlade
- 1 burk cornichonger
- 16 skivor schwarzwaldskinka
- senap
- salt
- svartpeppar
- timjan
- malen paprika
- 2 kryddnejlikor
- 3 lagerblad
- tandpetare
- 1 burk rödkål
- 2 st strimlade lökar
- 1 msk äppelmos
- 2 st kryddnejlikor
- salt
- peppar
Arbetsbeskrivning:
Rulladerna.
Börja med att skala och skiva löken.
Vi skalade och skivade lök i massor. Totalt 10 st.
Lägg rulladerna på en skärbräda och krydda med salt, peppar och malen paprika. Bred på ett tunt lager senap. Lägg på 2 skivor skinka/lövbiff. Lägg på ett tunt lager lök och ca 6 st cornichonger. Rulla ihop till en rulle och fäst med tandpetare.
Senap, salt, peppar, schwarzwaldskinka, lök och cornichonger. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn kvarvarande lök i mjölkfritt margarin utan att den tar färg. Lägg på rulladerna på löken och vänd rulladerna ett par gånger under första halvtimmen så att de får fin färg.
Köttet läggs på förvälld lök och steks sakta i 1½ timme.
Tillsätt lite vatten (ska inte täcka), lagerblad och kryddnejlikor. Bryn på svag värme i 1½ timme.
Rödkålen
Bryn löken tills den är glansig i mjölkfritt margarin. Tillsätt rödkål, lagerblad, kryddnejlikor och kryddor. Smaksätt med lite äppelmos och värm rödkålen.
Slutresultat. Yum yum!