Eller som Dania säger på sitt modersmål tyska; Rouladen mit Rotkohl und Knödel. ”Våra” utbytesungdomar brukar få i uppgift att laga och servera en måltid som de äter i sitt hemland och Dania bjöd på på saftiga rullader, rödkål och knödel. Köttet görs med fördel dagen innan det ska serveras – allt för att smakerna ska hinna binda sig med varandra. Recept på knödel kommer en annan gång – vi fick nämligen en färdig variant som bara var att värma i vatten.

4 portioner

dania

Ingredienser:

  • 8 st lövbiffar
  • 8 st lökar, strimlade
  • 1 burk cornichonger
  • 16 skivor schwarzwaldskinka
  • senap
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • malen paprika
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad
  • tandpetare
  • 1 burk rödkål
  • 2 st strimlade lökar
  • 1 msk äppelmos
  • 2 st kryddnejlikor
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:

Rulladerna.
Börja med att skala och skiva löken.

onion

Vi skalade och skivade lök i massor. Totalt 10 st.

Lägg rulladerna på en skärbräda och krydda med salt, peppar och malen paprika. Bred på ett tunt lager senap. Lägg på 2 skivor skinka/lövbiff. Lägg på ett tunt lager lök och ca 6 st cornichonger. Rulla ihop till en rulle och fäst med tandpetare.

rulladen

Senap, salt, peppar, schwarzwaldskinka, lök och cornichonger. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn kvarvarande lök i mjölkfritt margarin utan att den tar färg. Lägg på rulladerna på löken och vänd rulladerna ett par gånger under första halvtimmen så att de får fin färg.

rulladen_2

Köttet läggs på förvälld lök och steks sakta i 1½ timme.

Tillsätt lite vatten (ska inte täcka), lagerblad och kryddnejlikor. Bryn på svag värme i 1½ timme.

Rödkålen
Bryn löken tills den är glansig i mjölkfritt margarin. Tillsätt rödkål, lagerblad, kryddnejlikor och kryddor. Smaksätt med lite äppelmos och värm rödkålen.

rulladen_3

Slutresultat. Yum yum!