4 portioner
Ingredienser
- 400 g falukorv
- 200 g kålrot
- 250 g morötter
- 100 g palsternacka
- 200 g purjolök
- 100 g gul lök
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 dl buljong
- 1 krm svartpeppar
- 100 g persilja
- 1-2 msk senap
Arbetsbeskrivning
Skala kålrot, morötter och palsternacka. Skär dem i bitar. Koka upp buljong i en kastrull och ställ åt sidan. Smält mjölkfritt margarin och tillsätt rotsakerna, lök och purjo och fräs detta en liten stund utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och låt koka under lock på svag värme i ca 20 min.
Dra skinnet av korven. Skär den i bitar och lägg det i grytan. Tillsätt peppar, grovhackad persilja och senap. Låt koka ytterligare 5 minuter
Servera med kokt potatis.