En blogg är ingen blogg om man inte minst en gång har fyllt i en lista på tio snabba frågor så här min lista. Och jag skickar den vidare till söta Lovisa som i mitt tycke har en helt underbar, inspirerande blogg. Jag blir alltid så varm om hjärtat när jag besöker hennes blogg och jag älskar hennes sätt att skriva och att man som besökare vävs in och blir så engagerad. Man vill helt enkelt ha mer Lovisa – och jag hoppas jag inte låter för creepy nu hahaha. Jag lärde känna Lovisa genom månadens gröna och är så glad för det.

a-daisy-1309932

  1. Tre ord som beskriver mig i köket:
    Wild and crazy. Man måste prova allt – i alla fall en gång. Det är inte säkert att det går att äta men då kan man i alla fall lägga det till handlingarna eller som i mitt fall  – i soporna. Äkta hälften har någon gång sagt: Det här var gott, men du behöver inte laga det fler gånger. Klarare än så kan det knappast sägas.
  2. Vad äter jag helst till frukost:
    Gröt. Finns det något annat man kan äta? Eller jo, lite grovt bröd med ruccollasallad och skivad inlagd gurka är inte heller fel. Den frukosten lyxar jag till det med när vi bor på hotell.
  3. Tre köksredskap jag inte klarar mig utan:
    Zestjärn – ett måste eftersom jag använder citron i tid och otid.
    Mortel – ytterligare ett måste när jag ska krossa och stöta ex rosépeppar.
    Min lilla blå gjutjärnsgryta som har gått i arv. Matlagningen hade blivit så mycket tråkigare utan den.
  4. Två köksredskap jag skulle vilja ha:
    Jag hade inte tackat nej till en pistagegrön Kitchen Aid köksmaskin för den hade onekligen gjort mitt liv enklare även om jag mest vill ha den för att den är så snygg.
    Ett par riktigt fina knivar hade inte heller varit fel.
  5. Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök:
    Aaaah, det måste vara min man. hahahaha. Nej, skämt å sido. Jag har faktiskt ingen aning vad det skulle kunna vara så jag måste fundera vidare och se om jag kommer på något.
  6. Fyra råvaror som är ett måste på min pizza:
    Svamp, kronärskocka, paprikaringar och gärna lite god salami.
  7. Favoritdessert
    Min goda hemmagjorda glass utan ägg och några konstigheter. Tre ingredienser behövs: frusna bär, florsocker och lite växtbaserad grädde.
  8. Något jag skulle kunna äta varje dag.
    Sushi – när som helst, var som helst, vilken tid som helst.
  9. Det lagar jag helst nu för tiden.
    Gärna vegetariskt eller japanskt.
  10. Något du tycker om men inte äter så ofta
    Fläsk med löksås och naturligtvis kåldolmar med lingon. Mums.

åsagilbertson

Vid pennan – och så hoppar jag vidare

Åsa

Bilden på blomman har jag lånat härifrån.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara