Jag vill tipsa om en jättesöt silikonform jag har hittat hos Clas Ohlsson. Om bara ett par veckor är det ju dags för julbak och då passar den jättebra 🙂 Och bra pris är det också!
Det blir mer och mer vegetariskt här hemma under vardagarna och det är fantastiskt roligt att experimentera med bönor. Jag har haft en rätt lång period i mitt liv då jag var väldigt känslig mot sojaprotein men jag har sakta men säkert kunnat börja föra in det i min kost igen. Och det är ju så vansinnigt gott – och matlagningen blir så mycket roligare.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 röd lök
- 1 vitlök
- 3 stora champinjoner
- rapsolja
- 1 gul paprika
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 förpackning svarta bönor
- 1 burk tacosås, 230 gram
- 1 burk vatten (använd burken med tacosås som mått)
- 1 förpackning Oatly PåMackan
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- salt
- peppar
- 12 lasagneplattor
- ca ½ dl Creamy Cooking
Arbetsbeskrivning:
Skala och skiva röd lök och vitlök. Skiva svampen. Häll olja i en gryta och bryn lök och svamp så att det får fin färg.
Skiva paprika, squash och aubergine. Lägg det i grytan och låt det bryna med löken och svampen.
Tillsätt svarta bönor, tacosås,vatten och Oatly påmackan. Lägg i buljongtärningar och krydda. Smaka av. Låt puttra ett par minuter.
Häll lite sås i botten av en ugnsform. Lägg på plattor och fortsätt varva sås och plattor. Översta lagret ska vara grönsakssås.
Avsluta med att ringla över ca ½ dl Creamy cooking – som gör att toppen blir krämig och rent utseendemässigt så tror man att det är ost som ligger på. Sätt in lasagnen i 175 grader i 40 minuter (eller kortare tid om du kör snabbplattor.)