Nu är äntligen sommaren här – precis lagom till skolavslutningen. Vi har haft helt underbar väder sedan i onsdags och har hunnit med en tur upp till stugan där vi har njutit av sol och värme. Och årets första svenska jordgubbar.
Väl hemma så började jag rensa ut frysen och jag hittade två små paket kött, lövbiff och ytterfilé. Det blev grunden till en green currygryta.
Ingredienser:
- 500 gr blandade grytbitar i strimlor (jag använde lövbiff och ytterfilé)
- salt
- peppar
- 2 burkar thai green curry
- 1 knippe salladslök i strimlor
- 3 morötter, tunt skivade
- olja
- 1 näve majskorn
- 1 näve gröna ärtor
- 1 burk bambuskott
Arbetsbeskrivning:
Bryn köttet i omgångar. Salta och peppra. Lägg i en gryta och häll på green curry grytbas. Blanda ned övriga ingredienser. Småkoka på svag värme i drygt en timme. Serveras med ris.