Blogg

Välkommen till Nicklas Kokbok som är mycket mer än en mjölkfri kokbok.

Vi bloggar också om mjölkfritt produktsortiment, skönhet, renovering, inspiration och resor. Kort sagt, det är en chokladask – en mix av livets goda.

Kardemummabullar

Kardemummabullar

Kardemummabullar är något av det bästa som finns. Doften som sprider sig i köket när de bakas är magisk. Kardemumma är en fantastisk krydda som gör hela skillnaden i bullarna. Den har en balanserad smak med lite sötma, en hint av citrus och en varm kryddighet som...

60 år, ett dop och ett nytt jobb

60 år, ett dop och ett nytt jobb

Oj, slutet av oktober är redan här och vi har börjat planera för vår årliga halloweenkalkon, en tradition som alltid serveras i samband med Halloween. Helstekt kalkon fylld med bacon, purjolök och en skvätt konjak, serverad med ugnsbakade grönsaker. Till efterrätt...

Vi firar med ett glas bubbel – och rullader fyllda med prosciutto

Vi firar med ett glas bubbel – och rullader fyllda med prosciutto

Ikväll ska vi fira med ett glas bubbel, för jag har precis skrivit på ett nytt anställningskontrakt! Det var över 100 sökande och jag är mycket glad att jag fick det 🙂 Tanten kan än, fast hon är 59+. Det är ett spännande uppdrag som grafisk formgivare, visserligen...

Smaskig morotskaka

Smaskig morotskaka

Emma fyllde år i går så vi åkte dit med lite gott att äta och en riktigt smarrig morotskaka som inandas julkänsla (smaken av kanel) och söta morötter. Visste du att morotskaka har sitt ursprung i Europa, troligen under medeltiden? Under den här perioden var socker och...

Hösten – en ny början

Hösten – en ny början

Hej lördag! Hoppas att allt är bra med er. Augusti månad närmar sig sitt slut och tittar jag tillbaka vet jag knappt vart dagarna tagit vägen. Semestern började - och  så var det dags dags att börja jobba igen. Det gäller verkligen att ta vara på sina dagar för jösses...

Dumplingsallad

Dumplingsallad

Under de senaste veckorna har jag sett dumplingsallad dyka upp i många olika kreationer på internet. Det verkar som om denna smakrika kombination har blivit en ny trend (eller så är den gammal och jag upptäckte den först nu....) och nyfiken som jag är kunde jag inte...

Linbanan Forsby – Köping

Linbanan Forsby – Köping

Idag besökte vi kalklinbanan Forsby-Köping, en fascinerande sevärdhet belägen vid Forsby kalkbrott. Den vackra utsikten och den spännande historien om hur kalk tidigare transporterades via linbana gjorde besöket till en minnesvärd upplevelse. Kalklinbanan, som...

Chokladtårta med kokos

Chokladtårta med kokos

Till vår semesteravslutning bjöd jag på en riktigt chokladig tårta med kokos. Det är absolut ingen kaka för den som räknar kalorier men å andra sidan får du ut mellan 12-16 bitar då kakan är mäktig. Kakan ska göras en dag innan den serveras då den behöver ett dygn för...

Pulled pork i slow cooker

Pulled pork i slow cooker

Jag älskar pulled pork både för att det är så himmelskt gott och att det är så superlätt att göra. Vi går in i semesterns slutfas så vi bjöd hem dotter med sambo - och älskade barnbarnet Saga för en mysig kväll med god mat och badtunnebad. Vi bjöd på pulled pork och...

Sommarsallad med senapsdressing – till fiskspett

Sommarsallad med senapsdressing – till fiskspett

Idag har faktiskt varit en bra dag, och det behövdes verkligen. Jag har kämpat med insomnia i flera veckor och den här veckan har varit en ren plåga. Natten mot måndag sov jag bara tre timmar, natten mot onsdag två timmar och natten mot torsdag endast en och en halv...

Bröllopsyra – Afternoon Tea tema

Bröllopsyra – Afternoon Tea tema

Nicklas sa ja till sin älskade Sofia i lördags, och det var ett magiskt bröllop där temat "Afternoon Tea" genomsyrade hela firandet. Från inbjudan till mat och dekorationer - allt var noggrant utvalt för att skapa en autentisk och charmig atmosfär. Ett vackert bröllop...

Lax med citronsås och spetskål

Lax med citronsås och spetskål

Vårt körsbärsträd bågnar över av saftiga, röda körsbär, så eftermiddagen har jag och äkta hälften tillbringat uppe i vårt fina körsbärsträd. Det är säkert 3-4 år sedan vi sist lyckades in pricka in att plocka bären i rätt tid, tidigare år hann fåglarna före. Nu har vi...

Arkiv