Ikväll ska vi fira med ett glas bubbel, för jag har precis skrivit på ett nytt anställningskontrakt! Det var över 100 sökande och jag är mycket glad att jag fick det 🙂 Tanten kan än, fast hon är 59+. Det är ett spännande uppdrag som grafisk formgivare, visserligen ett 4-månaders kontrakt – men absolut bättre än inget. Och vem vet vad som händer framöver. Jag började nytt jobb i mars men känner att detta passar min kreativa ådra betydligt bättre, även om jag saknar mina gamla kolleger. Jag hade förmånen att arbeta med en dynamisk chef som lärde mig otroligt mycket på kort tid.

Något nytt för mig är att jag kommer att pendla kommunalt eftersom jobbet är mitt i hjärtat av Malmö. Det känns lite ovant, då jag alltid haft lyxen att kunna köra bil till jobbet, men samtidigt spännande att få testa något nytt. Får se om jag är lika positiv när regnet vräker ned vågrät och paraplyet blåser sönder…
Till middag blir det något extra gott: fyllda rullader med den fantastiska, italienska skinkan – prosciutto ! Och efter allt firande som september har bjudit på, med två veckor av födelsedagsfirande samt ett barndop, känns det faktiskt riktigt skönt att få en lugn helg. Tvättmaskinen har jobbat för fullt och snart är det dags att bädda rent i sängarna.



Hoppas ni får en fin helg.
4 portioner
Ingredienser:
- 8 st lövbiffar
- 8 st lökar, strimlade
- 6 skivor prosciutto
- skånsk senap
- salt
- pepparmix
- tandpetare
- rapsolja
- 1 köttbuljongtärning
Arbetsbeskrivning:
Börja med att skala och skiva löken.
Lägg rulladerna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Bred på ett tunt lager senap. Lägg 1 skiva prosciutto. Rulla ihop till en rulle och fäst med tandpetare.
Bryn löken i rapsolja utan att den tar färg. Lägg rulladerna på löken och vänd rulladerna ett par gånger under första halvtimmen så att de får fin färg.
Tillsätt lite vatten. Det ska inte täcka rulladerna. Bryn på svag värme i 1½ timme.
Rulladerna är jättegoda att servera tillsammans med kokt potatis och rödkål men denna gången valde jag att servera rätten med ugnsrostad potatis och morötter.
Vill du ha en lite ”gräddigare” sås, plocka upp rullader och lök när köttet är klart. Red ev av med lite potatismjöl och tillsätt lite växtbaserad grädde i såsen.