September är vår stora födelsedagsmånad då vi klämmer in födelsedagar x 3. I år fyllde sonen 30 (hur kan jag ha så stora barn – det var ju bara ett par år sedan de var små?). Vi tillbringade en långhelg i Linköping i Nicklas & Sofias fina lägenhet där vi passade på att fira varandra. Deras lägenhet är så ljus och fin och jag fullständigt älskar den vackra bokhylla som de har byggt.. Vilket arbete de har lagt ned. Här hittar du deras blogginlägg om byggandet.
Vi bjöds på otroliga goda kakor och du får följa med i bloggen under denna veckan så du ser allt gott som Sofia har bakat. Jag älskar mazarinkaka och det är så praktiskt att baka mazarinkaka i långpanna. Du får ut många bitar med minimalt jobb.
Cirka 30 bitar
Ingredienser:
- 400 g smält mjölkfritt margarin
- 4 st ägg
- 6 dl strösocker
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk bittermandelolja
- 3 dl sojamjölk
Glasyr:
- 8 dl florsocker
- 4 msk vatten
- 6 droppar karamellfärg (valfri)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Bröa en långpanna.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
Grädda i ugnen, ca 20-25 min på 175 grader.
Låt kakan svalna. Rör ihop glasyren och bred över kall kaka. (Tycker du att glasyren blir för tjock, blanda försiktigt i mer vatten).
Skär kakan i sneda rutor när glasyren stelnat.