Okej, det här är så fruktansvärt pinsamt men jag är helt off när det kommer till att fotografera mat. Jag glömmer att plocka fram kameran och när tallriken väl är renslickad, så är det liksom för sent. Allmän skärpning krävs och jag ska försöka bättra mig. Så du får försöka visualisera minipavlovan som jag bjöd på till valborgsmässoafton, för jag kommer inte att kunna bjuda på någon inspirerande bild. Jag kommer att baka det här receptet någon gång framöver och då lovar jag att bild kommer.

Däremot så kom jag ihåg att fotografera jordnötterna, som vi mumsade på under tiden som köttet grillades. Gillar du jalapenos? Ja men, då kommer du att älska dessa jordnötter som har en starkt, härlig smak av jalapenos. Klart godkända!

6 st

Ingredienser:

  • 4 äggvitor
  • 1 knivsudd salt
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa äggvitor och salt vitt och pösigt. Smeten ska vara så pass styv att när du vänder formen över huvudet så ska äggvitan vara kvar i skålen.

Blanda övriga ingredienser och vispa ned i äggvitorna.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Fördela smeten så du får sex stycken runda marängbottnar.

Sätt in i ugnen, sänk värmen till 150 grader och låt pavlovan stå i 1,5 timme. Sänk värmen och låt dem stå kvar där tills ugnen kallnat.

Ingredienser:

  • 1 liten förpackning kokosgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ burk oatly chokladglass (eller vaniljglass)
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 2 passionsfrukter

Så här gör du:
Vispa kokosgrädde och vaniljsocker. Skeda upp glassen i grädden och fortsätt vispa så du får en krämig massa. Fördela över pavlovan. Garnera med mandarinklyftor och passionsfrukt.