Första veckan av januari har snart passerat och jag sitter med ett härligt fång av tulpaner framför mig och tittar ut på snön som sakta faller ned. Älskar tulpaner och tulpaner betyder för mig att vi är på väg mot vår. Ja, det är svårt att tro att våren bara ligger ett par månader bort för igår hade vi minus 11 grader (går inte att jämföra med kylan i Norrland – jag vet) och det är bara att konstatera. Jag är inte gjord för kyla. Ge mig värme. Min fibromyalgi mår så mycket bättre när vi går mot varmare temperaturer. Igår gav sig Nicklas och jag ut på en fotosession i vår krispiga, vackra natur, påbyltade med dubbla sockar och kalsonger. Var helt ljuvligt.

Det blir inget topp femton inlägg för december månad – det skulle ju i så fall ha publicerats 1 januari men annat kom i vägen. Istället bjuder jag på topp-tio-inlägg för hela 2016. Kan du gissa vilket inlägg/recept som hamnade på första plats?

Plats 10. Vi svenskar älskar tacos och det är många som äter fredagstacos – så det är inte så konstigt att just tortilla och tacos kom på första plats.

taco06

Plats 9. Här hamnar en av mina många cheesecakes – halloncheesecake. Tänka sig att jag smakade och bakade min första cheesecake 2015 – och det har blivit rätt många cheesecakes sedan dess

halloncheesecake_2

Plats 8. 2016 tog jag min matlagning till en ny nivå då jag gjorde en popcornsoppa som bidrag till månadens gröna. Första gången jag åt popcornsoppa var när jag var i Polen och det är nog en av de godaste soppor jag någonsin ätit.

popcornsoppa03

Plats 7. Min familj är väldigt dåliga på att äta lammfilé (har bara lagat det en gång) men mitt recept på vitlöksspäckad lammfilé tog sig upp på sjunde plats. Jag har dock ingen bild på receptet då det är ett tidigt recept, långt innan jag hade digitalkamera.

Plats 6. Och även här hamnade ett tidigt recept, stuvade makaroner. Vet inte hur jag hade klarat mig utan kokosmjölk när Nicklas växte upp. Det här var långt innan havremjölken dök upp.

Plats 5. Många var nyfikna på vad vi gjorde en fredagskväll på Moriskan i Malmö. Vi hade en magisk kväll med Anton och Cabaret Candy Club.

candyclub08

Plats 4. Många sökte efter äggrätter och det gjorde att omelett och äggrätter hamnade högt upp bland lästa inlägg. Det är också min favorit i lunchlådan. Omelett går ju att variera hur mycket som helst.

800_omelettilunchladan

Plats 3. Och det är ju rätt intressant att mina reseinlägg hamnar i topp och det visar att det inte är helt fel att jag mixar mina inlägg med både mat och annat som händer i vardagen. Vår resa till Japan får många träffar.

tokyo041

Plats 2. Även här hamnar ett reseinlägg och det är från min och mammas fantastiska resa till Polen. Vi hann både se och uppleva så mycket under vår vecka och Polen och inte minst sagoslottet Quadrille ligger mig varmt om hjärtat.

gdynia07

Plats 1. Gissade du rätt? Ja, naturligtvis är det min rabarber- och jordgubbscheesecake som hamnade totalt ohotat på första plats. En fantastisk tårta jag gjorde till min mammas födelsedag.

rabarbercheesecake

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara