När höstmörkret smyger på och kylen kryper allt närmare är det skönt att stänga in sig i köket, tända ljus och laga en riktigt rustik köttgryta.

4 portioner

vingryta

Ingredienser:

  • 700 g grytbitar av nöt
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • pepparmix
  • 3 stora morötter, delade i mindre bitar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl rödvin
  • vatten
  • potatismjöl till redning

Arbetsbeskrivning:
Dela köttet i mindre bitar. Bryn det i mjölkfritt margarin i omgångar och salta och peppra. Lägg ned allt kött i grytan och lägg i morötter och buljongtärning. Häll över 5 dl rödvin och ev vatten (allt kött ska ligga under vätska).

Koka på långsam värme i ca 2 timmar så att köttet är mört. Red med potatismjöl.

Servera med kokt potatis och grönsallad.