När höstmörkret smyger på och kylen kryper allt närmare är det skönt att stänga in sig i köket, tända ljus och laga en riktigt rustik köttgryta.
4 portioner
Ingredienser:
- 700 g grytbitar av nöt
- mjölkfritt margarin
- salt
- pepparmix
- 3 stora morötter, delade i mindre bitar
- 2 köttbuljongtärningar
- 5 dl rödvin
- vatten
- potatismjöl till redning
Arbetsbeskrivning:
Dela köttet i mindre bitar. Bryn det i mjölkfritt margarin i omgångar och salta och peppra. Lägg ned allt kött i grytan och lägg i morötter och buljongtärning. Häll över 5 dl rödvin och ev vatten (allt kött ska ligga under vätska).
Koka på långsam värme i ca 2 timmar så att köttet är mört. Red med potatismjöl.
Servera med kokt potatis och grönsallad.