Så var det dags att summera juli månad och för mig var det mest en månad då jag var trött, så ofantligt trött. Min fibromyalgi påverkas väldigt mycket efter hur vädret är och månadens blåst och regn sög verkligen de sista krafterna av mig. I början av sommaren hade jag en vision att jag var dag skulle ta mig till och från jobbet på min kära elcykel men så blev inte fallet. Det blev mest till att sitta bakom ratten men som tur var så klarnade det ofta upp på kvällarna vilket innebar att jag kunde ge mig ut på en cykeltur. Kroppen mår bra av att röra på sig.

Vad gäller juli månads mest populära och lästa inlägg så har det inte skett någon större förändring sedan sist. På femtonde plats hittar vi en äppelkaka med mandelmassa och den är så god. Äpplen och mandelmassa gifter sig verkligen med varandra och det är en av mina favoriter bland mina äppelkakor. En annan är amerikanska äppelpaj. Världens godaste sås är Emmas vaniljsås. Blanda vaniljvisp med havreglass och låt den stå och gotta till sig. Man kan äta skedar av den.

På plats fjorton återfinns en mjölkfri matsedel från vecka 21 och det är en påminnelse till mig att snart så drar veckomatsedlarna igång igen. Lagom till skolstarten så kör jag igång igen. eller någon vecka före. Vi får se hur inspirationen är så här under semester.

trettonde plats hittar man (naturligtvis) en cheesecake och denna i form av en halloncheesecake. Jag har stuvat om lite på min sida så nu har cheesecakes en egen kategori.

På plats tio, elva och tolv så finns min artikelserie om mjölkfri frukost, mjölkfri matlagning och mjölkfria desserter. Jättekul att de artiklarna uppmärksammas och det är snart dags för mig att göra en uppdatering. Det kommer ständigt nya mjölkfria produkter och en ny frukostfavorit är Lupinghurt. Oj oj oj vad hallon-lupinghurten är god. Jag blandar den med bär och njuter stilla av frukosten.

På plats nio finns en god köttfärspaj fullproppad med ajvar och på plats åtta en pizzasås. Pizza är så gott och nu blir jag sugen på en pizza till kvällen.

På plats nummer sju hamnar en ny bekantskap, nämligen fusilli med chorizo i tomat- och vitlökssås och risgrynsgröten med kokosmjölk har kämpat sig upp från tionde plats till plats nummer sex. Imponerande med tanke på att det inte är jul.

Korvstroganoff hamnar på femte plats och glädjande är att ett helt vegetariskt recept hamnar på plats fyra, nämligen potatis- och quinoabullar med citronyoghurt. Då stämmer artikeln på plats nummer tre in, nämligen att vi försöker äta mer vegetariskt.

På en hedrande andra plats hamnar kalops på ryggbiff och det var verkligen inte tänkt att vi skulle göra kalops av en sådan fin köttbit, men det var så segt och tråkigt att det var det enda den kunde användas till. Och naturligtvis, så hamnar rabarber- och jordgubbscheesecaken på en första plats.

 

Spara