Är det inte härligt att vi är inne i september månad? En månad som kan bjuda på både fantastiskt brittsommarväder som riktigt kulen snålblåst. Jag älskar att se årstiderna skiftas och för mig är september inte bara den månad då jag, Nicklas och Emma fyller år utan det är också början på en tid då jag – mycket gärna – ställer mig och gör långkok vid spisen. Älskar doften av mustiga, tunga soppor eller grytor och det är framför spisen man hittar mig om det är riktigt ruggigt ute. Bjuds vi på varmare temperaturer så är dock sannolikheten större att man hittar mig på mc-tur och då passar vi på att äta oss igenom vårt avlånga land. Det gäller att ta tillvara på den ledighet man har.

Men nu kommer jag helt ifrån ämnet. I och med att det är första september så ska jag berätta augusti månads femton populäraste inlägg och jag måste säga att augusti skiljer sig inte så mycket från juni eller juli. Skulle jag göra en  sammanfattning efter tre månader så verkar mina läsare vara intresserade av stuvade makaroner till en chicken thai soup och till efterrätt bjuds det på rabarber- och jordgubbscheeseckake innan man beger sig till Quadrille i Polen för lite spabehandling. Sådana dagar är inte helt dumma 😉

Men nu ska jag inte dra ut på plågan. På plats nummer ett hamnar min mjölkfria lax- och ansjovistårta på och det har jag Aftonbladet att tacka för.

Lax- och ansjovistårta

På plats nummer två, tre och fyra kommer Chicken Thai Soup med en twist, Rabarber och jordgubbscheesecake och Polen dag 2 – Spabehandling på Quadrille. På plats nummer sex hamnar receptkategorin och jag kan höra er säga stopp, stopp men jag vill binda ihop plats nummer fem och sju. Där hamnar nämligen månadens gröna augusti då jag drog igång månadens tema björnbär samt sidan månadens gröna som presenterar oss värdar. Besök gärna sidorna för jag lovar att du kommer att få en riktigt vegetarisk kulinarisk upplevelse.

björnbärssallad01

På plats nummer åtta hamnar mina stuvade makaroner tätt följd av plats nummer nio Lills Krabbelurer. Barnens favoritkrubb på picknick. På plats nummer tio återfinns min mjölkfria ost- och baconpaj med squash och osten som används är naturligtvis ingen riktig ost utan en mjölkfri variant.

800_ostochbaconpaj

På plats nummer elva hamnar de femton populäraste inläggen från juli månad. Mjölkfri matsedel vecka 32 och 33 hamnar på plats tolv och fjorton och mitt emellan dem på plats tretton hamnar krusbärspaj. Inte helt otippat så här i bärtider. Slutligen, på en sista plats (plats nummer femton)  hamnar sidan Om Nicklas Kokbok där det går att läsa hur Nicklas Kokbok startade. En gång för länge, länge sedan. Då det här med mjölkfritt var fruktansvärt svårt för det fanns inga alternativ alls. Men så är det inte nu, tack och lov. Har jag glömt något? Jo, de länder som toppar besökslistan är Sverige, USA, Irland, Tyskland och England. Hej hej på er 🙂

Spara

Spara

Spara