Tänk att det redan är första augusti och om tjugotvå dagar börjar jag mitt nya arbete. Jippi. Är så taggad och ser verkligen fram emot en ny spännande arbetsplats där min kreativitet får flöda.

Mitt inlägg om de femton populäraste inläggen under juni månad, fick starkt gensvar, så jag kommer att fortsätta med den typen av inlägg, den första var månad. Kanske du hittar någon receptfavorit i repris – eller hittar något helt annat inlägg som inte har med mat att göra. Med detta vill jag också säga att det går jättebra att kontakta mig om det är något du saknar på bloggen – eller bara vill fråga om. Jag gör alltid mitt bästa att svara på alla frågor. Jag vill också påminna om månadens gröna – jag är värd för augusti månad och jag hoppas att just du vill vara med på min utmaning.

Värt att notera är att bara två av mina veckomatsedlar hamnar bland topp femton under juli månad (och då på nedre halvan) och det är en fingervisning för mig att kommande år lägga matsedlarna på is under sommarmånaderna.

Bland de fem topplacerade länderna återfinns liksom förra gången Sverige, USA och Tyskland men Frankrike har åkt ned och ersatts av Irland. Hello.

plats ett, och fullständigt ohotat,  hamnar inlägget om min magiska vecka på Quadrille i Polen. Mitt blogginlägg om det fantastiska slottet i Gdynia har dragit fler än 200 besökare än plats två (som låg på plats nummer ett förra månaden), nämligen kategorisidan. Helt otroligt.

gdynia84

plats tre finns Chicken Thai Soup med en twist och twisten låg i att jag tillsatte kamutvete i soppan/grytan.

800_chickenthai

Sommarens absolut sötaste och godaste tårta är min rabarber- och jordgubbscheesecake och den hamnade på plats fyra (har hoppat upp från juni månads plats 10) . Jordgubbar och rabarber är en smakfull kombination och att sedan cheesecaken är lätt att göra är ju inte heller fel. Under juli månad förde jag en ojämn kamp med mitt körsbärsträd men en del av bären resulterade i körsbärssylt vilket innebar att det inlägget hamnade på plats fem. Vi satte också ett par flaskor körsbärsvin men recept på detta kommer senare i höst.

körsbärssylt02

Det var inte heller förvånande att på plats sex hamnade en blåbärskladdkaka. Nomnomnom. Den är inte dum den heller och jag gillar kakor som bara är att röra ihop och lägga i en form.

blåbärskladdkaka02

plats sju återfinns de 15 populäraste inläggen under juni månad.. Det verkar som om många var nyfikna på mig och på plats åtta kunde man läsa tio snabba frågor och svar om mig. Här öppnar jag upp för fler frågor – så är du nyfiken, skicka gärna in en eller flera frågor (kan göras i kommentatorfältet eller i privat mail). Jag kommer att besvara dessa i ett senare inlägg.

körsbärslikör01

Först på plats nio återfinns matsedel för vecka 27 och veckomatsedeln för vecka 29 finns på plats tretton. Mitt inlägg om cheesecakes hamnade på plats tio tätt följt av fruktsallad i god sås på en hedrande elfte plats. Det är ett av mina äldre recept (som inte har någon bild) och det är kul att se att även gamla recept poppar upp.

plats tolv återfinns mitt bidrag till månadens gröna Squashplättar med tomat- och olivsallad och du glömmer väl inte att kika in den 5 augusti då jag tar på mig värdrollen. På fjortonde plats hamnar äggrätter och slutligen på plats femton finns stuvade makaroner (halkat ned från plats åtta).

zucchiniplättar05

Ska jag själv välja favorit så måste det bli vår grillade burgare på nöt och lamm. Den var så saftig och god och blev en riktig favorit. Och självklart hamnar blåbärskladdkakan i topp när det gäller sötsaker. Vilka är dina favoriter?

hamburgarelamm02

Spara

Spara