Men aaaah – vart tog november vägen? Knappt har månaden börjat förrän december knackar på dörren och jag hinner inte med. November var en galen, tokig månad med en massa roliga upptåg och jag ser faktiskt fram emot att varva ned i jul. Min planering är att bara ligga och läsa böcker men det lär ju säkert inte bli så… Annandag jul lär vi ha huset fullt av utbytesstudenter för vår brasilianska flicka fyller 18 och vi arrangerar ett stort kalas eftersom hon åker hem till Brasilien i januari.

Månadsskifte innebär ju att jag presenterar föregående månads mest populära inlägg och extra kul är det att mitt blogginlägg från en fullständigt galen kväll med Anton och Cabaret Candy Club tog sig in på första plats och slog övriga inlägg med hästlängder. Alla som bor i Skåne med omnejd måste ta sig till en av Candy Clubs föreställningar. Så mycket skratt och så mycket glädje. Jag vill se mer av Anton.

candyclub08

Jättekul är också att ett av mina riktigt gamla recept tagit sig upp på en andra plats, nämligen Mango Chutneygryta. Kommer ihåg att det var så svårt att få tag i mango chutney i början av 90-talet och att jag fick leta i rätt så många butiker. Ett annat gammalt recept är köttfärspajen som hamnade på sjunde plats. Det var evigheters evighet sedan jag åt köttfärspaj och det är kanske dags att damma av det receptet igen. Vet ni, det bästa med den här listan är att det ibland dyker upp en godbit som jag helt glömt bort, som tex Flygande Jönsson som många tittade på under november månad men som ändå inte tog sig in på de 15 populäraste.

tredje plats hittar vi min popcornsoppa som är ett bidrag till månadens gröna. Och ser man på – rabarber- och jordgubbscheesecaken har återigen tagit sig in på listan och nu på en fjärde plats. Men du – låt mig tipsa om en annan cheesecake så här till jul. Den finns inte med på listan men den är syndigt god – min pepparkakscheescake.

pepparkakscheesecake

femte plats finns kyckling-enchilada och den är så god. Älskar den kryddiga smaken och jag vet inte hur många gånger jag haft med mig rätten i matlåda. Är så enkel att göra och smakar så mycket. På sjätte och tionde plats finns mina mjölkfria matsedlar och det är en av de inlägg som drar enormt mycket besökare. Jag kommer dock att pausa under julen men på nya året är jag igång igen.

kycklingenchiladas01

Nedan följer listan i sin helhet och ska vi tippa på att julrecepten kommer att hamna bland tio i topp när jag presenterar december månads lista? Eller blir det en annan skräll?

 1. Cabaret Candy Club
 2. Mango Chutneygryta
 3. Popcornsoppa
 4. Rabarber- och jordgubbscheesecake
 5. Kyckling-enchilada
 6. Mjölkfri matsedel vecka 46
 7. Köttfärspaj
 8. Korvpytt
 9. Monikas kladdkaka
 10. Mjölkfri matsedel vecka 45
 11. Kycklingköttbullar
 12. Torsk med citronskum och potatispytt
 13. Kotlett med scharlottenlöksås
 14. Femton populäraste inläggen i oktober
 15. Desserter

Spara