God morgon raringar. Har ni sovit gott? Det har jag! En god natts sömn gör verkligen att man mår superduper och jag vill inte alls påminnas hur sönderstressad jag var på mitt förra jobb och hur dåligt jag sov *suddar bort det minnet*.

Fattar ni att det är 1 oktober i dag? FÖRSTA OKTOBER. Smaka på det ordet. Höstmånad. ”Klä-sig-varmt-månad”. ”Rusk-och-regn-månad”. Vinterdäcken-på-månad. 84 dagar kvar till jul. Och nu spårar jag totalt ut…. Det känns som om jag blivit snuvad på september månad men i ärlighetens namn  så bjöds vi ju på en extra sommarmånad. Vi har suttit ute nästan var lunch – i kortärmat – men i och med oktober månads inträdande så är det nog slut med det.

Och, ny månad innebär att jag gör en störtdykning och ser vilka blogginlägg som fångade mina läsare under september månad. Jag är ledsen om jag låter som en uppdragen grammofonskiva MEN det har inte skett några större förändringar sedan sist. Men sucka inte och bläng på mig – det är ni besökare som står för statistiken 😉 Och visst har jag fler sidor värda att besöka än stuvade makaroner, polen och jordgubbscheesecake? Fniss Vet ni hur många recept som finns i bloggen? Ta en extra vända i bloggen. Kanske statistiken ändrar sig helt inför nästa månad. Skämt åsido – jag är tacksam för ditt besök.

Mitt absolut favoritrecept under månaden är nog sushi. Jag beskriver på ett pedagogiskt (nåja) sätt hur man tillagar det perfekta sushiriset. Och har man små barn som inte gillar fisk så kan jag lova att de kommer att älska att göra sushi. Bara byt ut fisken mot grönsaker. Och i kakväg så är det nog min chokladruta. Jag har säkert ätit upp två burkar själv och det är nästan så jag skäms för att jag tuggar i mig så mycket kakor – men det är så gott!

Annars har det inte hänt så mycket i september förutom att jag gick från blond till brunett och köpte mina första progressiva glasögon. Och äntligen kan jag se. Jag har kämpat emot progressiva i flera år men till slut gav jag upp – och glad är jag. Oj – är det så världen ser ut.  Min kamera har också gett upp så ny kamera ska införskaffas i helgen.

asa_gilbertson_september

Så, här är listan  – rakt upp och ner – men jag lovar att bli mer inspirerad nästa månad och skriva en snyggare resumé om jag bara får lite nya saker att skriva om (polen, cheesecake, makaroner med flera inlägg har förföljt mig sedan juni månad).

 1. Bloggregister
 2. Polen dag 2
 3. Rabarber- och jordgubbscheesecake
 4. Stuvade makaroner
 5. Mjölkfri matsedel vecka 36
 6. Fruktsallad i god sås
 7. Köttfärspaj
 8. Rökt vitlök
 9. Gör din egen sushi
 10.  Makaronipudding
 11. Mjölkfri matsedel vecka 38
 12.  Brun sås
 13. Halloncheesecake
 14. Om Nicklas Kokbok
 15. 15 populäraste inläggen i augusti månad

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara