När barnen var små och det var mycket utflykter på gång så brukade jag grädda  ”muffins”  som de kunde ha med sig i matlådan (egentligen är det fel att kalla dem muffins för de innehåller inget spår av de ingredienser man vanligtvis tänker sig i muffins). Lätta att göra och man blev fort mätt på dem. Det bästa av allt är att man i princip kan fylla dem med vad man vill.

1 st

äggochskinkmuffins

Ingredienser:

  • 1 skiva rökt skinka
  • 1 ägg
  • skivad paprika
  • skivad tomat
  • lite bladspenat
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver

Arbetsbeskrivning:

Lägg en skiva skinka i en muffinsform. Lägg ner paprika, tomat och bladspenat. Knäck ett ägg i ett glas och vispa upp. Salta, peppra och daska ned lite paprikapulver. Häll över skinkan i muffinsformen. Sätt in i 175 graders ugn i 10-15 minuter.