Alla som följer bloggen vet att jag använder ajvar i tid och otid… Här är en variant på falafeln som jag gjorde för ett par veckor sedan.
4 portioner
Ingredienser
- 1 röd lök, finhackad
- 1 vitlök, finhackad
- ½ röd paprika, tunt skivad
- 3 msk ajvar
- 2 förpackningar kikärtor (á 380 g)
- kummin
- chili
- svartpeppar
- salt
- 2 msk vetemjöl
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser utom kryddor och vetemjöl. Kör med stavmix så du får en slät massa. Rör ned kryddor och vetemjöl. Forma till bollar (i golfbollsstorlek). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollen lite. Sätt in i 180 graders ugn i 10 minuter. Ta ut plåten – vänd på bollarna – och sätt in i ugnen 10 minuter till.
Å de här verkar supergott! Nu får jag hålla mig uppdaterad så jag inte missar nya inlägg 🙂 vi har en grupp på Facebook som heter Matbloggare i Malmö, gå gärna med där och dela inlägg om du vill 🙂
Tack Alexandra. Jag upp täckte facebookgruppen för någon veckan sedan men har varit dålig på att skriva inlägg.