Jag erkänner att jag är fullständigt galen i ajvar och egentligen så borde väl Nicklas Kokbok döpas om till Ajvarkokboken, för det känns som jag har ajvar i precis allting, men det är ju så gott. Och enkelt. Speciellt när man lider av fullständig idétrorka och inte vet vad man ska laga till middag. Vår utbytesstudent från Kanada tycker inte om mat som är kryddstark eller om det innehåller för mycket grönsaker, så det är en svår ekvation hemma hos oss eftersom jag använder mycket grönsaker och gillar kryddstark mat – men det mesta går hem ändå 😉 Vår utbytesstudent från Australien (vi ska ha fyra utbytesstudenter boende hos hos detta året – eftersom dottern är utbytesstudent i Japan) hälsade på oss i förra veckan och hon saknade två saker i sin nya familj: vår familj och min mat!!! Bättre betyg kan man inte få!

4 portioner

ajvarkyckling

Ingredienser:

  • 600 g kycklingsfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 4 st salladslökar
  • 500 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1-2 dl ajvar (beroende på hur stark du vill ha såsen)
  • 5 dl Gott i Maten
  • mjölkfritt smakrikt till stekning

Arbetsbeskrivning:
Dela kycklingen i två delar. Salta och peppra. Bryn i mjölkfritt smakrikt. Lägg över i ugnsfast form.

Ansa salladslök och champinjoner. Bryn i mjölkfritt smakrikt. Lägg över kycklingen.

Skiva paprikan och lägg över kycklingen.

Häll Gott i Maten i stekpannan och rör ned ajvar. Låt koka upp. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 2o minuter i 175 grader. Serveras med sallad och ris.