Härlig fredagskväll på er. Vi kör lite Alla Hjärtans Dag-meny ett par dagar i förväg så det som stod på vår fredagsmeny är smörgåstårta och härlig bubbel. Jag älskar lax, ägg, dill och räkor så att smälla ihop det till en och samma rätt är som himlen för mig. Dillen var dock inte det minsta samarbetsvillig (inköpt onsdags) och den var rejält tradig redan idag så jag fick slänga en del.
Ekologiskt i all ära men ibland lönar det sig att köpa det som är icke-ekologiskt för det varar ett par dagar längre. Så ha lite överseende vad gäller dekorationen. Det ser ut som en 5-åring har gjort den *fniss*
Och med risk för att kallas ”crazy kattlady” så måste jag visa den absolut sötaste ljusstaken som jag köpte in i veckan. Visst är den söt 🙂
Ingredienser:
- 8 skivor rostbröd
Laxröra
- 100 g kallrökt lax
- 1/2 rödlök
- 1,5 dl majonnäs
- Salt och peppar
Räkröra
- 2 kokta ägg
- 2 dl skalade räkor
- 1,5 dl majonnäs
- Salt och peppar
Växtbaserad creme fraiche- och majonnäsröra
- 1 dl växtbaserad créme fraiche- Märken som Planti, Willja och Oatly är bra att kolla in.
- 1 dl majonnäs
Till garnering
- Dill
- Rom
- Räkor
Så här gör du:
Blanda ingredienserna till de tre olika rörorna.
Skär av kanterna på brödskivorna och montera två smörgåstårtor genom att varva rörorna mellan de fyra brödskivorna.
Täck sidorna och toppen med den växtbaserade crème fraiche- och majonnäsröran och garnera med lite räkor, dill och rom.