Det är lite tidigt med alla hjärtans dag recept men en del behöver kanske som jag lång framförhållning 😉 . Det här är en riktigt supersliskig, söt tårta och det räcker med bara en liten, liten bit. Jag fick receptet från en vän så jag vet inte var receptet ursprungligen kommer ifrån . Blev inte riktigt nöjd med krämen men efter att ha ställt in krämen i kylen ett par timmar så var den bredbar.
Ingredienser:
Tårtbotten:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 6 dl strösocker
- 3 äggvitor
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1½ tsk bakpulver
- 4 dl imat
- 1 msk vinäger
Kräm:
- 3 ägg
- 4 äggvitor
- 1.5 dl vatten
- 5 dl strösocker
- 500 g mjölkfritt margarin
- ½ tsk salt
- 7 dl florsocker
- 3 tsk whiskey (kan uteslutas)
Garnering:
- Gelehallon
Arbetsbeskrivning:
Börja med att blanda imat och vinäger. Ställ åt sidan tills det ska användas.
Vispa mjölkfritt margarin och strösocker så det blir vitt och pösigt. Tillsätt äggvitorna, en i taget, och fortsätt vispa. Tillsätt övriga ingredienser.
Häll smeten i en form med avtagbar botten (jag klär formen med bakplåtspapper). Sätt in i ugnen, 175 grader i ca 50-60 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar. Låt kallna.
Dela därefter kakan i två delar så att du kan lägga krämen emellan.
Krämen: Häll strösocker och vatten i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter. Under tiden vispas ägg och äggvitor. Tillsätt sockerlagen under vispning och fortsätt vispa i 10 minuter. Vispa ned mjölkfritt margarin, ca 100 g per gång och fortsätt vispa i ca 5 minuter. Vispa ned florsocker. Avsluta med att röra ned whiskey.
Min kräm blev lite för rinnig så jag satte in den i kylskåp ett par timmar. Därefter var det bara att bre ut den på ena botten och sedan täcka kakan med resterande kräm. Avsluta med att garnera med geléhallon.
Trackbacks/Pingbacks