Första semesterdagen och jag sov som en stock till halv tio. Det har väl inte inträffat på år och dagar, men gud vad skönt det var. Värmen gör att jag har lite svårt att sova på kvällarna och eftersom det är svalast nere i vardagsrummet så måste jag ha slocknar framför TV:n vid halv tretiden. Så jag var utvilad i morse.

Klockan halv tolv var jag iväg och klippte mig (välbehövligt) och sedan blev det en tur till banken. Äkta hälften sålde ju sin motorcykel i början av juni och köparen hade med sig kontanter, till vår stora förtret. Eftersom äkta hälften har så konstiga arbetstider, så tog jag på mig att sätta in pengarna på vårt gemensamma konto och alla som har med banken att göra vet ju att banker inte vill ha kontanter. Så jag satte in pengarna i insättningsautomat. Två veckor senare fick jag meddelande från banken, när jag loggade in med bank-id, att de ville ha svar på en massa frågor, så jag svarade på frågorna. I fredags fick jag ett brev där jag skulle bestyrka ytterligare saker, för ve och fasa, jag kanske sysslade med pengatvätt. Så, jag var rätt jävligt irriterad när jag gick till banken idag. Hade jag fått sätta in pengarna i en kassa så hade jag kunnat visa det försäljningskvitto vi hade, men eftersom banken inte vill ha med folk att göra, så gick ju inte det. Jag ifrågasatte varför möjligheten inte fanns att kunna scanna in kvitto när man själv satte in pengar men DET hade de inte tänkt på. Tomtar. Det är sista gången jag gör bankärenden åt min man.

Efter banken hämtade jag mat på Willys. Liksom tidigare handlar vi för drygt 800 kronor och det ska räcka till matlådor och middag för fyra personer. Jag hann också med en sväng till biblioteket så nu har jag fyllt på bokförrådet. Vår billiga matvecka ser ut som följande.

Måndag 23/7
Melon- och mangosallad med grillade kycklingben

Tisdag 24/7
Stekt flundra med dillpotatis och persiljesås

Onsdag 25/7
Tagliatelle med korv i god sås

Torsdag 26/7
Pasta med kassler och squash

Fredag 27/7
Grillad ytterfilé och squash med potatissallad

Och  då är vi framme vid ett recept från förra veckan. I fredags åt vi grillad ytterfilé med ugnsbakade grönsaker och en ananas- och gurksalsa med jalapenos. Salsan var så läskande god och alldeles lagom het.

4 portioner

Ingredienser:

  • 225 gram ananas (fryst)
  • 1 gurka
  • 0,5 jalapeño (färsk)
  • 0.5 rödlök
  • 2 msk koriander (frusen)
  • 0.5 lime

Så här gör du:

Skär bort skal från gurkan och finhacka den i små tärningar. Dela den tinade ananasen i mindre bitar.
Skiva jalapeño och skrapa bort kärnor och mellanväggar, skiva chilin tunt.
Skala och finhacka en rödlök. Blanda alla ingredienserna i en skål, smaka av med salt och peppar.