4 portioner

Ingredienser

Pajdeg:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havredryck
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 purjolök
  • mjölkfritt margarin
  • 2 tomater
  • 1 burk ansjovis (spara spadet)
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar

Äggstanning:

  • 2 ägg
  • 2 dl havrebaserad grädde
  • spadet från ansjovisen

Arbetsbeskrivning
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en form. Nagga. Ställ kallt ca 20 minuter.

Skär purjolöken i strimlor. Bryn i mjölkfritt margarin. Ställ åt sidan och låt kallna.

Dela tomaterna i mindre bitar. Ta bort kärnorna.

Fördela purjolöken i pajskalet. Lägg över ansjovis, kapris och tomater. Salta och peppra.

Vispa ihop äggstanningen. Häll över pajskalet.

Grädda pajen i ca 40 minuter i 175 grader. Serveras ljummen alt kall.

Tips:
Serverar du ansjovispajen som förrätt, räcker den till 10 portioner. Garnera då tallrikarna med salladsblad, gurka etc.