4 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 4 dl vetemjöl
- 1 ½ dl havredryck
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
- 1 purjolök
- mjölkfritt margarin
- 2 tomater
- 1 burk ansjovis (spara spadet)
- 2 msk kapris
- salt
- svartpeppar
Äggstanning:
- 2 ägg
- 2 dl havrebaserad grädde
- spadet från ansjovisen
Arbetsbeskrivning
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en form. Nagga. Ställ kallt ca 20 minuter.
Skär purjolöken i strimlor. Bryn i mjölkfritt margarin. Ställ åt sidan och låt kallna.
Dela tomaterna i mindre bitar. Ta bort kärnorna.
Fördela purjolöken i pajskalet. Lägg över ansjovis, kapris och tomater. Salta och peppra.
Vispa ihop äggstanningen. Häll över pajskalet.
Grädda pajen i ca 40 minuter i 175 grader. Serveras ljummen alt kall.
Tips:
Serverar du ansjovispajen som förrätt, räcker den till 10 portioner. Garnera då tallrikarna med salladsblad, gurka etc.