Gör din egen äppelmüsli. Det tar en liten stund men under tiden som äpplena är i ugnen kan man göra en massa andra saker. Du får en alldeles fantastisk frukostflinga!
Ingredienser:
- 2 stora äpplen
- kanel
- 6 dl havregryn
- 3 tsk råsocker
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
- 1 dl honung
- ½ dl olja
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kokosolja
- 7 msk solroskärnor
- 5 msk pumpakärnor
- 2 msk chiafrön
- 1 msk linfrö
Arbetsbeskrivning:
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg äpplena på plåt och strö över lite kanel. Torka i 75 graders ugn i ca 3 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt (sätt i en grytlapp) så att fukten kommer ut. Ta ut äpplena och låt dem kallna. Använd sedan en sax och klipp ned äpplena i små bitar.
Blanda havregryn, råsocker och salt i en skål. Rör ned olja, honung, vaniljsocker och kokosolja. Blanda väl. Häll ut på en plåt.
Sätt in i 225 graders värme i ca 10-15 minuter tills blandningen fått färg. Ta ut plåten.
Rör om ett par gånger under tiden det kallnar.
Blanda de nedklippta äpplena, chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor och linfrö i en skål.
Blanda fröblandningen med havregrynsblandningen och häll upp i förvaringsskål.
Jag måste bara visa min köksassistent. Hon är måttligt intresserad av flingor…
Trackbacks/Pingbacks