Gör din egen äppelmüsli. Det tar en liten stund men under tiden som äpplena är i ugnen kan man göra en massa andra saker. Du får en alldeles fantastisk frukostflinga!

apple_granola04

Ingredienser:

  • 2 stora äpplen
  • kanel
  • 6 dl havregryn
  • 3 tsk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl honung
  • ½ dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kokosolja
  • 7 msk solroskärnor
  • 5 msk pumpakärnor
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk linfrö

Arbetsbeskrivning:
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg äpplena på plåt och strö över lite kanel. Torka i 75 graders ugn i ca 3 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt (sätt i en grytlapp) så att fukten kommer ut. Ta ut äpplena och låt dem kallna. Använd sedan en sax och klipp ned äpplena i små bitar.

apple_granola01

Blanda havregryn, råsocker och salt i en skål. Rör ned olja, honung,  vaniljsocker och kokosolja. Blanda väl. Häll ut på en plåt.

apple_granola02

Sätt in i 225 graders värme i ca 10-15 minuter tills blandningen fått färg. Ta ut plåten.

apple_granola05

Rör om ett par gånger under tiden det kallnar.

Blanda de nedklippta äpplena, chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor och linfrö i en skål.

apple_granola03

Blanda fröblandningen med havregrynsblandningen och häll upp i förvaringsskål.

Jag måste bara visa min köksassistent. Hon är måttligt intresserad av flingor…

smulan_1