Vad brukar du ha i dina köttfärsbiffar? Jag brukar blanda i finriven morot eller massor av ajvar men för ett par veckor sedan blandade jag i ett rivet äpple i färssmeten och det var inte alls dumt. Äppelbiffarna blev saftigt syrliga och till det serverade jag mos (yes, jag har en ny visp så nu går det att vispa ett slätt och fint mos) och en sås på Oatly Fraiche och skånsk senap. Mumsfilibabba,

I dag väntar en ledig dag då jag absolut måste röja upp här hemma. I morgon beger jag mig till Sweden Rock och då flyttar Emma hem och är barnvakt åt Felix. Vi har gjort ett schema som gör att han inte behöver vara ensam den första tiden. Den lille krabaten har kommit fint i familjen och är härligt söt, men visst saknar vi vår Smula. Det gör fortfarande ont och det är svårt att fatta att imorgon är det en vecka sedan vi förlorade henne.

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 grönt äpple
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • pepparmix
  • 2 msk kalvfond
  • 1-2 msk scharlottenlökfond

Arbetsbeskrivning:
Skala äpplet och riv det grovt. Blanda äpplet med färs, ägg, fond och kryddor. Forma till biffar och stek i mjölkfritt margarin 7-8 minuter.

Blanda Oatly Fraiche med skånsk senap. Vi blandade 4 msk Fraiche med ca 2 msk skånsk senap, men eftersom smaken är helt individuell, så smaka av hur mycket senapssmak du vill ha.

Spara

Spara

Spara