Vad brukar du ha i dina köttfärsbiffar? Jag brukar blanda i finriven morot eller massor av ajvar men för ett par veckor sedan blandade jag i ett rivet äpple i färssmeten och det var inte alls dumt. Äppelbiffarna blev saftigt syrliga och till det serverade jag mos (yes, jag har en ny visp så nu går det att vispa ett slätt och fint mos) och en sås på Oatly Fraiche och skånsk senap. Mumsfilibabba,
I dag väntar en ledig dag då jag absolut måste röja upp här hemma. I morgon beger jag mig till Sweden Rock och då flyttar Emma hem och är barnvakt åt Felix. Vi har gjort ett schema som gör att han inte behöver vara ensam den första tiden. Den lille krabaten har kommit fint i familjen och är härligt söt, men visst saknar vi vår Smula. Det gör fortfarande ont och det är svårt att fatta att imorgon är det en vecka sedan vi förlorade henne.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 grönt äpple
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- salt
- pepparmix
- 2 msk kalvfond
- 1-2 msk scharlottenlökfond
Arbetsbeskrivning:
Skala äpplet och riv det grovt. Blanda äpplet med färs, ägg, fond och kryddor. Forma till biffar och stek i mjölkfritt margarin 7-8 minuter.
Blanda Oatly Fraiche med skånsk senap. Vi blandade 4 msk Fraiche med ca 2 msk skånsk senap, men eftersom smaken är helt individuell, så smaka av hur mycket senapssmak du vill ha.
Jag brukar faktiskt aldrig ha nåt speciellt i min köttfärs. Nån gång har jag försökt mig på mosad potatis samt riven morot. Men oftast ingenting.
När jag gör köttfärslimpa fyller jag gärna med fetaost eller katrinplommon och ”lindar in” den i bacon. Fast om den ska vara mjölkfri går det inte med fetaost.