Jag bara älskar biscotti – små skorpor som är en perfekt munsbit till en kopp espresso. Lätta att göra och ljuvligt goda att äta.

äppebiscotti_2

Cirka 40 bitar

äppelbiscotti

Ingredienser:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 äpple
  • ½ dl mandelspån
  • ½ msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Arbetsbeskrivning:
Börja med att vispa mjölkfritt margarin, strösocker och honung till en porös smet. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ett par minuter. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl (smeten kommer att se torr ut – men fortsätt att blanda).

Skala äpplet och hacka det i småbitar. Blanda ned äpple och mandelspån i smeten.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Degen är lite klibbig men med hjälp av händerna formar du 4 st rullar som sedan plattas ut lite. Blanda strösocker och kanel och strö över rullarna.

Sätt in i 175 grader i ca 18 minuter. Ta ut formen och skär sneda bitar som sedan läggs på sidan. Sätt ner ugnsvärmen till 150 grader och sätt in plåten. Låt torka i ca 15 minuter.