Igår var jag på Internet i Fokus konferens i Malmö och det var en informativ konferens som även bjöd på en del eftertanke. Jag snappade upp många tips som jag ska försöka implementera i vardagens arbete med social media. Felet jag tror många gör är att man försöker vara aktiv på alla sociala kanaler – vilket inte fungerar om det är en och samma person som ska sköta det. Plocka istället de tre-fyra kanaler som känns bäst för dig och gör sedan det bästa av det. Nickas Kokbok finns exempelvis bara på två kanaler (förutom bloggen): Facebook och Instagram och jag erkänner att jag har inte haft tid och möjlighet att sköta den biten som jag innerst inne planerat att göra. Jag hade så stora planer i början av året men planerna flöt ut allt eftersom vardagen kom ikapp mig. Men så är det ibland i livet – man fokuserar på olika saker i livets olika skeenden.
Jag har i alla fall flyttat mig bort från wokträsket och bjuder istället på en riktig ”vårig” maträtt med mycket smak: kyckling som tillsammans med äppelklyftor fått ligga och gosa till sig i äppelcider (alkoholfri). Till kycklingen serverade jag ett gott potatismos och haricot verts. Vill du inte ha potatismos så blir det extra festligt med ugnsbakade grönsaker. Det är en rätt som känns som om man lagt ned mycket tid på den men som klarar sig rätt bra själv på spisen. Äkta hälften, som avskyr frukt i maten, (är detta typiskt manligt hihi) tyckte det var supergott och det måste ju vara gott betyg för någon som inte heller gillar kyckling. Det är inte lätt att få ihop en måltid som alla är nöjda med 🙂
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g kycklingfilé
- salt
- pepparmix
- mjölkfritt margarin
- 1 gul lök
- 1 stort äpple
- 1 flaska äppelcider (alkoholfri)
- 2-3 msk kycklingfond
- 1 tsk sambal oelek
Arbetsbeskrivning:
Skala lök och äpple och skär i strimlor. Bryn i mjölkfritt margarin ett par minuter.
Skär kycklingen i strimlor och lägg ned det i grytan. Salta och peppra. Stek så kycklingen får lite färg.
Rör ned sambal oelek och kycklingfond. Häll över äppelcider och låt grytan stå och puttra i cirka 10 minuter.
Serveras med potatismos och haricot verts.