Vi fortsätter på temat skördemånad och här är en jätteenkel och fantastiskt god äppelkaka som serveras utan vaniljsås. Apelsinskalet höjer smakerna till skyarna och släpper loss en smaksensation i munnen. Pudra gärna över lite florsocker (mitt var slut). Kakan tar ca 10 minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.
Ingredienser:
- 250 g mjukt mjölkfritt margarin
- 2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- skal från 1 apelsin
- 6 dl vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 stort äpple
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop mjölkfritt margarin, strösocker, skal från 1 apelsin, vaniljsocker och ägg. Blanda väl så du får en krämig smet. Rör ned vetemjöl och bakpulver. Fördela 2/3 av blandningen i en form med avtagbara kanter.
Skala och skiva äpplet tunt. Lägg det i ett lager över degen. Ta resten av degen och tryck den över äpplena.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.