Vi fortsätter på temat skördemånad och här är en jätteenkel och fantastiskt god äppelkaka som serveras utan vaniljsås. Apelsinskalet höjer smakerna till skyarna och släpper loss en smaksensation i munnen. Pudra gärna över lite florsocker (mitt var slut). Kakan tar ca 10 minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.

äppelkaka03

äppelkaka01

äppelkaka02

Ingredienser:

  • 250 g mjukt mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal från 1 apelsin
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 stort äpple

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop mjölkfritt margarin, strösocker, skal från 1 apelsin, vaniljsocker och ägg. Blanda väl så du får en krämig smet. Rör ned vetemjöl och bakpulver. Fördela 2/3 av blandningen i en form med avtagbara kanter.

Skala och skiva äpplet tunt. Lägg det i ett lager över degen. Ta resten av degen och tryck den över äpplena.

Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.