4 portioner
Ingredienser
- 1 falukorv á 450 g
- 4 potatisar
- 1 stor morot
- 1 buljongtärning
- 6 dl vatten
- 1½ dl öl
- 2 tsk salt
- 4 stora färska champinjoner
- 5 smålökar
- 1 purjolök
- 2 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- svartpeppar
Arbetsbeskrivning
Skala potatisen och moroten och skär den i tärningar. Lägg i gryta. Häll på vatten och öl. Tillsätt buljongtärning och låt koka ca 10 minuter. Skär under tiden korven i bitar. Skölj och ansa svampen och skär den i tunna skivor. Skala lök. Ansa och strimla purjolöken. Tillsätt korv, lök, purjolök, svamp, krossad vitlöksklyfta och tomatpuré i grytan. Låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev med lite svartpeppar.
Serveras med grovt bröd.