mat

Enligt Svensk Digital Handel  som tar fram rapporten ”Digital Mathandel” fortsätter livsmedelsförsäljningen på nätet att öka i rasande takt, branschen utvecklas och allt fler konsumenter handlar på nätet.

Under 2015 omsatte mat på nätet cirka 3 miljarder kronor och var fjärde konsument har handlat livsmedel på nätet. Andelen som handlar middagslösningar har dock minskat något mellan 2014 och 2015.

42% av de tillfrågade tycker att den absolut största fördelen med att handla mat på nätet är att man vinner tid. Det är bekvämt att handla mat på tid. Det som dock avskräcker är fraktkostnaderna – en matkasse blir dyr.

farsk-logoI januari drog mat.se igång matleveranser i Skåne och jag hoppade snabbt på tåget – inte minst tack vare att det inte kostar ett öre att få varorna levererade hem till dörren om man handlar för 500:-. Jag är trött på att handla och det är bekvämt att sitta hemma och klicka igenom veckans inköp.

Mat.se är en oberoende matbutik med fokus på att leverera mat av hög kvalitet till rätt pris och har ett fullsortiment av matvaror i kombination med inspirerande recept, veckomenyer samt möjlighet att handplocka egna matkassar.

mat_se_2

Jag beställde varor i torsdags kväll och på fredag levererades det fräscha, fina produkter till vår dörr. Jag fick en extra påminnelse via SMS och det gick att följa min beställning på nätet.

Det finns också två färdiga matkassar att köpa; Zeinas Kitchen och vardagskassen. Faller inte något av alternativen mig i smaken kan jag göra en egen matkasse.

Med hjälp av ”min matkasse” kan jag botanisera bland alla recept och får en anpassad inköpslista. Ett stort minus är att det inte finns några mjölkfria recept i receptbanken men det går väldigt lätt att byta ut dem i inköpslistan mot mjölkfria alternativ. När man sedan är klar med veckans recept är det bara att klicka på knappen Lägg till allt, så läggs alla varorna kundvagnen.

mat_se_1

Jag är supernöjd med min leverans och de fräscha fina varorna vi fick hem och jag kommer att fortsätta handla hem basvaror. Min andra leverans kom igår kväll och varorna var lika fräscha som vid första leveransen. Självklart kommer det att finnas gånger då jag vill bege mig ut i en riktig butik men att slippa handla hem det vardagliga är toppen.

Jag hoppas dock att mat.se ökar på sin receptbank med mjölkfria recept (det finns som sagt inga) och att man breddar sitt sortiment av mjölkfria produkter (jag saknar Plantis Creamy Cooking) även om de har ett bra utbud av mjölkfria varor.

Uppdatering 11.23: Fick mail från mat.se och de kommer att utöka sitt sortiment och ta hem fler produkter från Planti :).