Emma och jag åkte in en sväng till Triangeln i helgen och passade då på att besöka ANOTHER NEST som hade 20 % på hela sitt sortiment. Jag har länge tittat på en Ilse Jacobsen-klänning och nu slog jag till när det var sånt bra pris.

ilsejacobsen

Det arrangerades också en rad tävlingar i butiken och gissa om jag blev glad när jag fick sms i måndags att jag vunnit en necessär från Hunkydory. När vi shoppade i lördags kikade jag runt efter en necessär men jag kom inte hem med någon så det blev en glad överraskning när jag vann den här söta necessären. Den blir perfekt till kommande resa.

necessär

I måndags slängde jag också ihop en baconlasagne som går att göra helt vegetarisk om man skippar baconskivorna. Den ost jag använder i receptet heter Wilmersburger och den har jag beställt från Glitne som är en nätbutik för dig med matintoleranser. Osten luktade ”som ost ska” och jag blev lite tveksam till om den skulle ta över hela maträtten – men den smakade inte lika mycket som den luktade 🙂

6 port

baconlasagne

wilmersburger

Ingredienser:

  • 1 aubergin i bitar
  • 3 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta i tunna strimlor
  • 1 skivad röd lök
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 3 morötter, skalade och skurna i slantar
  • 2 st paprikor i skivor
  • 200 g champinjoner i bitar
  • 200 g delade små tomater
  • 1 förpackning passerade tomater
  • lika mycket vatten som ryms i en förpackning passerade tomater
  • salt
  • peppar
  • malen koriander
  • timjan
  • 100 g bladspenat

Sås:

  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl creamy cooking
  • 1 påse Wilmersburgers pizzaost
  • 12 pizzaplattor
  • 2 paket stekt bacon (som kan uteslutas för helt vegetarisk lasagne

Arbetsbeskrivning:
Börja med att bryna lök, vitlök och morötter i olja ett par minuter tills löken är mjuk. Tillsätt svamp, aubergin och paprika och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt tomater, passerade tomater, vatten och kryddor. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt bladspenaten de sista minuterna.

Smält mjölkfritt margarin och vispa i vetemjöl. Tillsätt 5 dl creamy cooking och en påse pizzaost. Såsen kommer att vara tjock och det ska den vara.

Bred ut lite sås i en ugnssäker form. Lägg på plattor, grönsaksröran och bacon. Fortsätt att varva. Översta lagret ska vara plattor och så avsluta med ostsås.

Gräddas i 20 minuter i 175 grader.