4 portioner

flaskytterfile

Ingredienser:

  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • salt
  • peppar
  • paprikakrydda
  • mjölkfritt margarin
  • ca 200 g färska champinjoner
  • 1 paket bacon
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt smakrikt
  • gott i maten
  • 1 morot
  • ca 10 cm zucchini
  • olivolja smaksatt med chili och vitlök

Arbetsbeskrivning:
Putsa rent fläskytterfilén från fett. Krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda. Bryn hastigt i mjölkfritt margarin så att fläskytterfilén får fin färg.

Ta upp fläskfilén och bryn svampen. Salta och peppra

Lägg ut baconskivorna på en skärbräda. Lägg den brynta ytterfilén på baconskivorna och rulla så att ytterfilén täcks av baconskivor. Lägg i ugnsfast form tillsammans med svampen. Sätt in i ugn ca 180 grader i ca 25 minuter.

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar. Lägg i gryta och häll vatten så det täcker. Lägg i en buljongtärning och koka tills blomkålen är mjuk. Häll av spadet. Lägg i en klick mjölkfritt smakfritt och kör med en stavmix tills då får ett mos. Späd med lite gott i maten och salta och peppra.

Med en potatisskalare strimlar du långa, tunna skivor av moroten och zucchinin. Häll på lite olivolja smaksatt med chili och vitlök och låt dra en stund innan servering.