I går var vi iväg till Bakken i Danmark med våra goda vänner och det var en fantastisk heldag med mycket skratt. Parken öppnade 1583 och är världens äldsta nöjespark med 32 åkattraktioner. Trots att jag bott i Skåne sedan 1984 så har jag aldrig varit på Bakken och det var så kul. Och så mycket bättre än Tivoli, så till Bakken kan jag rekommendera ett besök. Det bästa av allt är att det är gratis inträde!  Jag kan också tipsa om en tur med häst och vagn från Klampenborg station till Bakken (och omvänt) – tack till våra vänner som ville åka. Pris per vuxen är låga 30 DDK och det är supermysigt att höra hästens klapprande hovar.

Lunch intogs på restaurant Skouly och att äta i Danmark (som födoämnesallergiker) är inte lätt, men jag brukar se till att inte ha för höga förväntningar och då ordnar det sig. Jag hade siktat in på mig stekt spätta men eftersom paneringen innehöll mjölk så skippade jag det. Jag frågade om det fanns något utan mjölk och det fanns det dessvärre inte, men till slut så blev det kokt kyckling på salladsbädd och den var helt ok. Det finns ingen bättre krydda än hunger. Jag måste i alla fall få visa den burgare som min man åt. 250 g oxkött med extralager cheddarost, ört-aioli och pommes frites. Den gick inte av för hackor och jag hade en mycket däst man som gick Bakken runt.

Vi gick bara runt och myste och det var så härligt. En alldeles lagom varm dag och det är något visst med att sitta och titta på folk och att se glädjen i barns ögon när de åker karusell.

 

Resan till Bakken gör man med Öresundståget men det gäller att utrusta sig med en massa tålamod.  Tåget går till Klampenborg och därifrån är det bara en dryg km promenad till Bakken. Hemresan tog 2½ timme och vi konstaterade att det går (nästan) fortare att flyga till Paris och att checka in på hotell. Tåget hem fortsatte inte från Kastrup så väl där fick vi byta till annat. När vi sedan kom till Hyllie efter väldigt många om och men så var där passkontroller med långa köer, så då steg vi av istället för att fortsätta mot Malmö Central eftersom vi ändå planerat att där byta till pågatåg mot Hjärup. På Hyllie blev vi hänvisade till en perrong som de sedan bytte 2 minuter innan tåget skulle gå så då blev det språngmarsch. Men då fick jag gratismotion 🙂 I dag så väntar tvätt och imorgon är det dags för nya utflykter. Jag älskar att vara ledig.

Spara