Jag har varit inne och arbetat två dagar den här veckan och när jag kom hem hade jag tre läskigt övermogna bananer i fruktkorgen. Jag kan inte förmå mig att äta övermogna bananer men istället för att slänga dom snodde jag ihop en kaka med otroligt kladdig frosting. Men gott blev det!
Ingredienser:
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2 mosade, övermogna bananer
Frosting:
- 1 mosad övermogen banan
- 1 dl florsocker
- 2 msk kakao
Arbetsbeskrivning:
Vispa ägg, mjölkfritt margarin och ägg poröst. Tillsätt de torra ingredienserna. (Det kommer att verka mycket torrt i skålen men det råder de övermogna bananerna bot på). Tillsätt bananerna och rör ihop smeten. Häll i en smord form och grädda i ca 35 minuter i 175 grader.
Häll bananfrostingen över kakan – det ska rinna ner på kanterna och på tallriken 😉