I onsdags morse satte jag mig på flyget till Bryssel och dit anlände jag strax innan tio på förmiddagen. Bryssels flygplats är enorm men jag lyckades ta mig ut till den slingrade, långa taxikön där jag fick syn på ett flertal av våra svenska politiker. En del är onekligen kortare än vad man tror 😉 Det tog drygt 10 minuter till huvudkontoret där dagens späckade och intressanta möte startade.

Vid fem blev vi skjutsade till vårt hotell, the Lodge Vilvoorde, som är en fantastisk, historisk byggnad som varit reformskola, kasern och fängelse. Jag fick ett otroligt stort och fräscht rum och det enda som påminde om att det en gång varit ett fängelse var gallerna framför fönsterna. Varje rum har sin egen unika prägel och man kan nästan känna historiens vingslag genom byggnaden.

Jag hann inte mer än att slänga in väskan i rummet innan det var dags att åka vidare mot Mechelen som är en helt himmelsk, flamländsk, gammal stad. Atmosfären är verkligen unik med alla gamla vackra byggnader och historiska kyrkor och det var Margaret, Karl V, moster som satte Mechelen på världskartan. Hit vill jag åka igenom och ett besök när det är julmarknad måste vara enormt mysigt.

Vi hade en helt makalös guide som lotsade oss fram på smågatorna och genom hennes berättelser kunde vi inandas atmosfären och byggnaderna fick liv framför våra ögon. Vi fick smaka på friterade bakverk och för den som önskade så fanns även öl, men jag är ingen öldrickare, så det blev Fanta…

 

Kvällen avslutades på en restaurang och maten var så god. Det var så härligt att träffa kolleger från hela världen och det blev många givande samtal om social media, marknadsföring och branding.

Vi var tillbaks på hotellet vid midnatt men jag har alltid svårt att sova när jag är borta, så jag var rätt dimmig i ögonen när jag vaknade till vid halv fem. Det kvittar när jag än lägger mig, nog är jag ändå uppe med tuppen morgonen därpå. Det blev frukost, utcheckning och så fortsatte vi mötet fram till lunch, då det blev dags att ta taxin till flygplatsen igen. Jag stod vid dörren vid halv åtta och blev glatt överraskad då vår australienska utbytestjej lagat en fantastiskt god, vegansk gryta. Mums.