Det är så typiskt svenskt att prata, skriva och klaga på vädret men jag försöker se det från den ljusa sidan. Det har blivit mycket gjort inomhus och vi har börjat renovera vardagsrummet. Det tunga, mörka matbordet OCH kristallkronan vi fick i bröllopspresent har åkt ut. Det passade verkligen inte in men nu har det gått så många år att vi inte behöver ha dåligt samvete att vi slänger det 🙂 . Väggar och tak ska fräschas upp och nya möbler ska in. Det är alltid kul med nya projekt.
Istället för lätt sommarsallad så blev det en gryta men jag har fortfarande förtröstan om att både augusti och september blir varma månader. Och idag lyser solen!
4 portioner
Ingredienser:
- 3 röda lökar, strimlade
- 2 vitlöksklyftor, strimlade
- 1 kg grytbitar av nöt
- mjölkfritt margarin
- salt
- pepparmix
- 3 tsk paprikapulver
- 5 msk tomatpuré
- 2 msk dijonsenap
- ½ tsk sambal oelek
- ca 1,2 l vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 dl imat ifraiche
Arbetsbeskrivning:
Bryn köttet i mjölkfritt margarin. Salta och peppra. Plocka upp och ställ åt sidan en stund.
Stek lök och vitlök ett par minuter. Lägg köttet i grytan.
Rör ned paprikapulver, tomatpuré, sambal oelek och senap. Tillsätt 1 liter vatten och buljongtärning och koka i ca 1½ till 2 timmar tills köttet är mört. Ev får du späda med mer vatten.
Rör ned ifraiche och sjud i ca 5 minuter. Serveras med råris.