Nu när värmen äntligen börjat komma till Linköping och det har börjat blomma ut så ringde svärföräldrarna och det blev en tur till Bona trädgård som bjöd på ett fantastiskt sortiment av blommor. Det blev både ett och annat köp som passar utmärkt till vår balkong.
Svärföräldrarna var sugna på biffar och vi bestämde oss för att bjuda på ett spännade och utmanade recept vilket blev en ny favorit. 

Ingredienser

Biffar:

  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 paket (200 g) Violife Greek White fetaost
  • 1 näve färsk oregano
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 näve persillja 
  • 1 halv tesked kryddpeppar
  • Salt 
  • Peppar

    Såhär gör du:
    Blanda vatten och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Hacka löken och örterna väl. Blanda samman örterna med ströbrödsblandningen. Tillsätt blandfärs och ägg. Arbeta ihop färsen ordentligt. Dela fetaosten i 1 cm stora bitar. Blanda försiktigt ner i blandfärsen. Fetaosten ska försöka hållas i mitten av biffarna annars är risken att det smälter bort helt. Den kommer att smälta något vid steknigen.  
    Forma blandfärsen till biffar i önskad storlek och stek i mjölkfritt margain. 

    Servera biffarna med kokt potatis, lingon, brunsås och grönsaker.