För drygt 2 år sedan så hade jag pippi på att baka biscotti och det fanns alltid hemma, men sedan kom jag av mig. När jag städade frysen så hittade jag ett paket blåbär och då kom tankarna att baka in dem i en biscotti-deg. Så det gjorde jag. När de hade torkat så ringlade jag över lite glasyr på florsocker och citron eftersom blåbär och citron är två smaker som verkligen gifter sig med varandra. Skulle du ha mycket blåbär hemma, så testa att göra en blåbärskladdkaka…. Mums!
Annars så fortsätter vi att leka turist här hemma och vi började med att ta med Mai till domkyrkan i Lund. Därefter tog vi tåg in till Triangeln i Malmö, besökte Möllevångstorget för att sedan vandra ned mot Malmö Central där vi avslutade dagen med en båttur runt kanalen. Idag åker hon vidare mot Kalmar för att sedan komma tillbaka till oss om drygt tre veckor. Då står Köpenhamn på schemat.
cirka 30 stycken
Ingredienser:
- 100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- knappt 6 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 100–150 g blåbär, frysta
Glasyr
- Florsocker
- saft från 0,5 citron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop mjölkfritt margarin och strösocker i en skål. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det med äggen i skålen. Knåda snabbt ihop allt till en kladdig deg.
Blanda ned blåbären och knåda in dem i degen innan de smälter.
Dela degen i 2 bitar och rulla ut dem till längder, ca 30 cm långa.
Grädda längderna mitt i ugnen i 20 minuter. Skär dem i sneda bitar, 2–3 cm breda. Lägg skorporna med snitt-ytan uppåt på plåten. Sänk värmen till 175 grader och rosta skorporna i 25–30 min. Låt dem ligga kvar i eftervärmen om de inte torkat helt.