Jag missade ju kladdkakans dag förra veckan men som jag tidigare berättat så tog vi igenom det med råge i helgen, då det inte bara blev en kladdkaka utan två. Jag är svag för både blåbär och citron och tillsammans blev det en härlig brytning. Kladdkakan serveras som den är eller så kan man servera den till lite glass. I båda fallen så är den supergod.
6-8 bitar
Ingredienser
- 100 g mjölkfritt margarin
- 150 g mjölkfri vit choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl glutenfritt mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk malen kardemumma
- 2 dl blåbär
- 1-2 msk limecurd
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter eller så skippar du det och lägger smörpapper i en form.
Smält mjölkfritt margarin. Hacka den vita chokladen och rör ner i margarinet. Rör om tills chokladen smält. I samma gryta, rör ner ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen, tillsätt blåbär och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
Pensla över limecurd.
Trackbacks/Pingbacks