God morgon. Har återigen åkt på en hemsk förkylning och är helt utslagen så det kommer att bli en lugn helg i sängen. Jag har tappat rösten så det är onekligen tyst här hemma. Jag vet inte om det är detsamma för er men jag brukar åka på flertalet förkylningar under ett och samma år men året efter så är det ingen bakterie som biter på mig. Knepigt, men det måste ju innebära att 2017 så är jag förkylningslös 😉

Jag försöker dock få i mig mat och de här mjölk- och äggfria plättarna ser inte mycket ut för världen men de är riktigt goda med en härlig smak av blåbär. Som bas använder jag Planti Blåbärssoygurt och jag la också i torkade blåbär i smeten. Men vill du ha färska – så lägger du i det istället. Hade min man varit hemma så hade han hällt på ett tjockt lager sirap men jag tycker att de var goda som de var.

planti01 planti02 planti03

En annan variation är att du använder smeten till att göra våfflor och vips ser samma smet lite roligare ut.

blåbärsvåffla blåbärsvåffla02

2 st

Ingredienser:

  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk chiafrön
  • 1  tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl blåbärsoygurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk smält mjölkfritt margarin
  • ½ dl torkade blåbär
  • mjölkfritt margarin till stekning

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser till en smet och klicka ut dem i en stekpanna. Vänd när smeten är fast och fortsätt steka på andra sidan.