Mer än halva februari har passerat och trogna följare vet att jag är aktiv i Månadens Gröna. Värd för februari månad är Annie som har den fantastiska hemsidan Vegokäk och hon är otroligt kreativ. Jag blir så hungrig och inspirerad var gång jag besöker hennes hemsida.

Temat för den här månaden är baljväxter och trots att jag gillar att ta ut svängarna lite grand så blir mitt bidrag en blygsam kaka på svarta bönor. Jag hade stora planer på att knåpa ihop en annan rätt men jag har varit så trött sista veckan så jag har inte hunnit med mig själv. Tror jag har en infektion i kroppen som aldrig bryter ut och jag skulle kunna stå och sova. Men nog om detta. Låt dig inte skrämmas av att jag har bönor i kaksmeten för det blir en jättegod kaka 🙂 .

Cirka 14 cookies

Ingredienser:

  • 1 förpackning svarta bönor á 380 g (avrunna 230 g)
  • 2 tsk jordnötssmör
  • 2 msk sojamjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g mjölkfri choklad

Arbetsbeskrivning:
Skölj bönorna och torka dem lite innan du lägger dem i en matberedare (jag tog kökspapper och bankade lite lätt på böorna). Blanda i alla övriga ingredienser – utom choklad och kör till en smet. Blanda ned chokladen som du skurit i mindre bitar.

Klicka ut på bakplåtspapper och sätt in ca 15 minuter i 225 grader.

Ta ut kakorna, pudra över lite florsocker och servera.