Redan fredag imorgon och jag hade stora planer på att få en massa gjort den här veckan, men det har inte blivit så mycket av den varan. Dotter med pojkvän flyttade in i början av veckan och idag kom Nicklas och hälsade på, så det är fullt hus igen.

Vi passar på att tömma kyl och frys, så ikväll blev det en blandning av en massa olika rätter – kycklingfilé stekt med sweet chilisås, köttbullar, potatissallad,  ugnsbakade potatisklyftor och så en variant på potatisbullar – blomkålsbullar med stekt fläsk. Just blomkålsbullarna kan göras helt vegetarisk och då skippar man bara baconet.

12 bullar

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud, skuren i bitar och bitarna ska tillsammans väga 800 g
  • 2 dl havregryn
  • 5 ägg
  • salt
  • peppar
  • rapsolja
  • 1 paket bacon

Så här gör du:
Kör blomkålen i en mixer. Häll i en skål. Rör ned havregryn, ägg, salt och peppar.

Värm upp en stekpanna med olja. Forma bullar av smeten och platta till. Se till att du kramar ur vätska under tiden du formar till bullarna. Massan kan upplevas som att den spricker men tryck till dem lite med stekspaden när du lagt dem i stekpannan. Stek bullarna på svag värme, vänd när ena sidan stelnat.

Serveras med stekt bacon.