Det finns inget mysigare än när mörkret kryper på, man kan tända flera ljus och så krypa ihop med ett par bra böcker. Jag har hunnit plöja igenom ett par sedan förra boktipset och här kommer två som stod ut. Jag var naturligtvis tvungen att springa iväg och få tag i Ahnhems senaste bok – Den nionde graven.

boktips

Skulle du döda för den du älskar? Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Ahnhem har återigen skrivit en bok som håller spänningen uppe genom i stort sett hela boken. Den var ingen bladvändare som den första boken – som höll mig fängslad en hel helg – men mycket väl skriven och jag ser redan nu fram emot kommande böcker.

Den andra bocken heter Zack och är skriven av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Jag har läst alla Mons böcker – för att nämna några: Midvinterblod, Vindsjälar, Sommardöden m.m. Ni märker mitt makabra lästema va? Ond bråd död…
Markus har bland annat skrivit El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse och den är mycket läsvärd!

För att återgå till boken så är Zack den första delen i Herkulesserien. Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Mycket läsvärd och spännande! Jag skall ge mig ut på jakt efter bok nummer två i serien om Zack.

Trevlig helg på er. Jag kikar nog in senare idag med ett recept.